TSSF/CMAS Eğitmenlerine yönelik “TSSF Sualtı Kültür Mirasının Korunması Eğitmen Eğitimi” programlarının ikincisi 2-3 Mart 2019 Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesinin Burhan Felek Tesislerinde bulunan Konferans Salonda yapılacağını duyurdu.
TSSF TARAFINDAN 10 KREDİ PUANI (5 PUAN/GÜN) İLE KREDİLENDİRİLMİŞ. KATILIM ÜCRETSİZ.
TSSF tarafından konu ile ilgili yapılan duyuruda : “Kültür Bakanlığı ve UNESCO desteğiyle TSSF tarafından bir grup akademisyene hazırlatılmış olan “Sualtı Kültür Mirasının Korunması” kitabı çerçevesinde bir eğitim programı hazırlanmıştır. İki aşamalı bu programın ilk aşaması Ülkemizdeki tüm aktif TSFF/CMAS Dalış Eğitmenlerine yöneliktir. Eğitmenler TSSF tarafından gruplar halinde yılda iki kez bir araya getirilmekte, bu gruplara Sualtı Arkeolojisi alanında Üniversite Öğretim Üyeleri ve Kültür Bakanlığı Uzmanları tarafından bir program çerçevesinde eğitim verilmektedir. Bu konuya yönelik ilk eğitmen eğitimi programı 2018 Kasım ayında Kemer’de hayata geçirilmiştir.
Eğitimin esası suların altında kalmış eserlerin farkına varılması, korunması, ilgili kurumlarla bilginin paylaşılması ve eğitim verecekleri dalış öğrencilerine bu değer ve önceliklerin yansıtılmasını amaçlamaktadır. Programa katılacak eğitmenler eğitim sonunda sınavı kazandıkları takdirde bir sertifika almakta, sorumluluklarını kabul ettikleri bir belge imzalamakta ve sonrasında aynı programı “Sualtı Kültür Mirasının Korunması” adıyla iki yıldız seviyesine gelmek isteyen tüm dalıcılara “zorunlu bir sertifika eğitimi çerçevesinde” aktarmaktadır. Bu programlar söz konusu kitap çerçevesinde hayata geçirilmektir.
PROGRAM KONTENJANI 100 EĞİTMENLE SINIRLANDIRILMIŞTIR. PROGRAMA AYRICA DİNLEYİCİ OLARAK KATILIM MÜMKÜNDÜR. SINIRLI KONTENJAN NEDENİYLE KATILIM DURUMUNUZU [email protected] ADRESİNE MAİL İLE BİLDİRİNİZ.”
Sualtı Kültür Mirasının Korunması Eğitimi
İlk eğitim daha önceden de haberini yaptığımız gibi Kemer‘de yapılmıştı. 130 civarında eğitmen bu konuda ilk olmuşlardı.
TSSF tarafından gerçekleştirilen “SUALTI KÜLTÜR MİRASININ KORUNMASI EĞİTMEN EĞİTİMİ PROGRAMI” dünyada ilk defa uygulanmaktadır. Sualtı Arkeolojisi ile ilgili bilimsel sunumlar yapılmıştır. Türkiye’nin sahip olduğu sulatı arkeolojisi zenginliklerinin vurgulandığı ve bunları koruma altına almamız gerektiğinin önemi vurgulanmıştır. Sualtı Kültür Mirasının Korunması Eğitimi tüm eğitmenlerin zorunlu olarak vermesi gerekecek bir eğitim olarak 2. yıldız eğitimlerin bir parçası haline getiriliyor.