erdek-yapay-resif

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, 2010 yılında bırakılan yapay resiflerin durumlarını ve biyolojik çeşitliliğin artıp artmadığını belirlemek amacı ile dalış yapılacağını açıkladı.

Mustafa Sarı yapay resiflerin doğru bölgelere bırakılırsa faydalı olacağını belirtirken sözlerine “Resifler canlıların üremeleri için çok faydalıdır. Bu balıkların ve canlıların biyolojik çeşitliliğini arttırırken trolle avcılığıda engeller. Balıkların yurt edinmelerini sağlar ancak denizcilik sektöründe herşey hesap kitap işidir. Bizde bu resiflerin biyolojik çeşitliliğe olan etkilerini inceleyeceğiz. Bu ay sonunda Erdek Körfezi’ne dalış yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Yapay resifler körfeze 13 Haziran 2010’da atılmıştı. Toplamda bırakılan 540 yapay resifin 360’ı Erdek Körfezine, kalanı ise Ocaklar Mahallesi denizi açıklarına bırakılmıştı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dekanı Sarı, turizmin çeşitlenmesi ve Erdek’te sualtı turizmininde hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin